keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Muksisvuokaleet

Marttojen piimäkakku-ohjeella valmistuu helpot muffinssit, joita pienenä ollessa kutsuttiin muksisvuokaleiksi. Taikinassa on nostatusaineena ruokasooda, joten siihen pitää laittaa jotain hapanta ainesta: piimää tai kermaviiliä. Taikinaa ei tarvitse vatkata ollenkaan, kun siinä ei ole kananmunia. Riittää että sekoittaa ainekset hyvin.

4 dl grahamvehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
1 dl sulatettua margariinia tai voita
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa

Sekoita kuivat ainekset ja mausteet keskenään. Lisää rusinat tässä vaiheessa, niin ne jäävät irtonaisiksi ja tulevat taikinaan tasaisemmin. Lisää sulatettu rasva, kermaviili ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele muffinsvuokaan ja paista 175 C asteessa 25 min. Tästä tulee 12 keskikokoista muffinsia.

Muksisvuokaleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti