lauantai 23. heinäkuuta 2016

Mustikan hillous

Nyt on talven mustikat poimittu ja purkissa yhteensä 30 litraa. Hillosin ne aina poimintaretken jälkeen mustikkasoseeksi, niin menevät pienempään tilaan ja säilyvät hyvin kylmiössä. Sosetta tuli kaikkiaan 36 puolen litran purkkia. Siitäpä on talven mittaan hyvä ottaa marjoja syötäväksi.

Hillousresepti
1 kg marjoja
1 dl sokeria
0,5 tl (2,5 ml) Atamon-säilöntäjauhetta

Survotaan marjat kattilaan. Lisätään sokeri. Kuumennetaan sosetta niin että kiehahtaa muutaman kerran. Sekoitetaan kuumennuksen aikana ettei pala pohjaan. Ei tarvitse keittää. Poistetaan pinnalle nouseva vaahto. Sekoitetaan Atamon ensin pieneen määrään sosetta ja lisätään se sitten kattilaan. Sekoitetaan hyvin. Purkitetaan sose kuumalla vedellä lämmitettyihin purkkeihin. Säilytetään kylmässä. Säilyy hyvin kevääseen asti.

Mustikan hillous

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti