sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Sunnuntain pizza

Pizzassa tärkeintä on pohja, tomaattikastike ja juusto. Muut täytteet ovat sitten hienosäätöä. Hyvä pizzapohja syntyy vähällä hiivalla pitkään kohottamalla. Tomaattikastikkeena käy Pirkka-tomaattimurska (pahvitölkissä), joka on valmiiksi maustettu valkosipulilla ja yrteillä. Juustoksi joku rasvainen juusto, vaikka gouda. Muut lisukkeet valitaan oman maun mukaan ja mitä sattuu löytymään.

Sunnuntaiksi syntyi asiallinen pizza kotoa löytyneistä aineksista:
2 dl lämmintä vettä
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 ml suolaa
2 ml sokeria
2 rkl öljyä
5 ml kuivahiivaa
0,3 tölkkiä valkosipuli-tomaattimurskaa
5 siivua juustoa
5 siivua kinkkua

Vesi saa olla reilusti kättä lämpimämpää kuivahiivalle. Vesi kulhoon ja sekaan hiiva, sokeri, suola. Jauhot parissa erässä kulhoon hyvin sekoittaen, välissä lisätään öljy. Sitten vaivataan taikinaa kulhossa puulastalla kunnes siihen tulee sitkoa ja se alkaa irrota kulhon reunoista. Kulho muovilla peitettynä lämpimään paikkaa, jossa taikina saa kohota 3 tuntia.

Kohonneen taikinan päälle vähän jauhoja ja painellaan siitä ilmat pois. Taikinapallo pellille leivinpaperin päälle ja kaulitaan ohueksi. Pohjalle ensin tomaattimurska ja juustosiivut, sitten kinkkusiivut pienittynä. Paistetaan uunin alaosassa 250 C astetta 15 minuuttia.

Sunnuntain pizza

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti