perjantai 24. maaliskuuta 2017

Mustikkasoppa

Mustikkasoppa on perinteinen urheilujuoma, jota etenkin pitkänmatkan kilpahiihtäjät ryystivät matkan varren juoma-asemilla. Sen voimin urhot jaksoivat hiihtää maaliin asti. Soppa maistuu nykyäänkin välipalana tai jälkiruokana.

1 l vettä
5 dl mustikoita tai 3 dl mustikkasosetta
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Kiehautetaan kattilassa vesi, mustikat ja sokeri. Mustikan kuoria ei kannata siivilöidä pois, niissä kun on arvokkaita ravintoaineita. Otetaan kattila liedeltä ja sekoitetaan joukkoon pieneen kylmään vesimäärään liuotetut perunajauhot ohuena nauhana. Laitetaan kattila vielä hetkeksi liedelle ja annetaan sopan pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytetään ja nautitaan kylmänä juomana. Sopasta saa helposti lusikalla syötävän kiisselin, kun tuplaa perunajauhojen määrän.

Mustikkasoppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti