Poimin marjoja 5 kg, huuhtelin ne ja survoin pienissä erissä 10 litran sankkoon. Lisäsin 5 litraa kylmää vettä ja 1,25 tl sitruunahappoa. Sekoitin hyvin, peitin kannella ja nostin sankon tekeytymään kolmeksi vuorokaudeksi parvekkeelle, jossa oli sopivan viileää +5 ... +10 astetta. Sekoitin marjamassaa aina aamuin illoin.
Pullotus sujui helposti. Kaadoin 0,75 litran lasipulloon suppilon kautta 2 dl sokeria ja 1 ml Atamon-jauhetta. Päälle siivilöin mehua pullon täyteen, laitoin korkin kiinni ja kääntelin pulloa niin, että sokeri suli ja sekoittui mehuun. Siivilöin mehun ensin isommalla siivilällä ja vielä toiseen kertaan tiheällä teesihdillä. En painellut marjamassaa vaan annoin sen valua omalla painollaan, niin mehuun ei tullut sakkaa. Jätin pullot tekeytymään vuorokaudeksi huoneenlämpöön ja vein sitten kylmiöön. Kun mehua ei keitetty, niin Atamon varmistaa sen säilyvyyden. Tästä satsista tuli 7,5 litraa valmista mehua.
Sopivaa juomaa tulee, kun laittaa 1 osan mehua ja 2 osaa vettä eli mehu ei ole kovin vahvaa. Pitäisi olla terveellistä eikä maistu ollenkaan karvaalta.
Ainessuhteet:
1 kg aronioita
1 l vettä
0,25 tl (1,25 ml) sitruunahappoa
250 g (2,8 dl) sokeria mehulitraa kohti
0,25 tl (1,25 ml) Atamon-jauhetta mehulitraa kohti
mehua tulee noin 1,5 litraa
1 kg aronioita
1 l vettä
0,25 tl (1,25 ml) sitruunahappoa
250 g (2,8 dl) sokeria mehulitraa kohti
0,25 tl (1,25 ml) Atamon-jauhetta mehulitraa kohti
mehua tulee noin 1,5 litraa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti