sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Puukahvaiset aterimet

Puukahvaiset ruokailuvälineet olivat suosittuja etenkin 1950-60-luvuilla, kun kattauksiin haluttin vähän luksusta. Aterimien varret valmistettiin tummasta puusta: teakista tai sitten palisanterista, jota myös jakarandaksi tai ruusupuuksi kutsuttiin. Myös Kaj Franck käytti tummaa puuta mausteikkojen alustoina ja astioiden kansina. Se sopii hyvin tuon ajan tyyliin.

Nämä puukahvaiset aterimet löytyivät kirpputorilta ja hinta ei ollut esteenä hankinnalle: kaksi lusikkaa, haarukkaa ja veitseä yhteensä 0,30 eur. Puukahvat olivat päässeet kulumaan, mutta ne oli helppo kunnostaa. Hioin varret ensin hienolla hiekkapaperilla ja sipaisin sitten pintaan mehiläisvahaa. Nyt varsissa on sametinhimmeä hohto, joka tuntuu mukavalta käteen ja tuo puunsyyt hienosti näkyviin. Kuvassa oleva lautanen on Franckin VR:lle suunnittelema G-mallin neliölautanen.

Aterimet puukahvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti