Ensin pitää saada ruoste ja karsta pois. Laitoin messinkiharjan porakoneeseen ja hioin sillä pannun puhtaaksi. Pesin vielä kuumalla vedellä ja harjalla sekä kuivasin hyvin.
Sitten pannu rasvataan ohuesti rypsiöljyllä. Rasvaa laitetaan pannun sisä- ja ulkopintaan sen verran että näyttää ja tuntuu rasvaiselta, mutta rasva ei lähde valumaan. Liikaa ei kannata laittaa, muuten pannusta tulee tahmea.
Rasvattu pannu laitetaan kylmään uuniin ritilän päälle ja uunin lämpö säädetään 250 asteeseen. Kun uunissa on riittävä lämpö, annetaan pannun olla siellä vielä puoli tuntia ja sitten voi katkaista virran pois. Pannu saa jäähtyä uunissa itsekseen. Uunin luukkua ei kannata avata ollenkaan, muuten tulee käryä huoneeseen. Uunin höyryaukosta voi johtaa käryt pölynimurin metalliputkella suoraan liesituulettimen imuaukkoon, jolloin asuntoon ei tule yhtään katkua eikä palovaroittimet ala hälyttämään. Rasvapoltto kannattaa tehdä vielä toiseen kertaan seuraavana päivä.
Onnistunut rasvapoltto antaa pannulle kiiltävän ja liukkaan pinnan, johon ei ruoka tartu.
Valurautapannun rasvapoltto |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti