lauantai 19. joulukuuta 2015

Maksalaatikko ja nakit

Maksalaatikko on klassinen valmisruoka, jota on voinut ostaa kaupasta jo 1950-luvulta lähtien. Kotioloissa sen valmistaminen on työlästä ja siksi se onkin niin suosittu eineksenä. Jauhettu sianmaksa, riisipuuro, voi, rusinat ja siirappi, sipuli, suola ja pippuri. Näistä aineksista hitaasti uunissa paistamalla syntyy tämä perinneherkku.

Paras tapa lämmittää einesmaksalaatikko on laittaa se varttitunniksi uuniin. Siellä se saa rapean pinnan eikä mene veteläksi kuten mikrossa tai paistinpannulla lämmitettäessä. Alumiinivuokan voi avata isommaksi kulmista ja levittää einestä reunoille, niin se lämpiää tasaisemmin. Vuokan reunoille voi laittaa paistumaan muutaman lihaisan nakin kaveriksi, niin saa oivallisen pikaruoan, jonka voi syödä suoraan rasiasta.

Maksalaatikko ja nakit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti