lauantai 10. lokakuuta 2015

Höystetty hernekeitto

Syksyllä kun ilmat alkavat viiletä, keitot jälleen maistuvat. Purkkihernekeitosta saa hyvän pohjan erilaisille kokeiluille. Tämä on yksi suosikkini. Lorautetaan kasarin pohjalle öljyä ja ruskistetaan possun lihasuikaleet siinä. Tähän käy myös jauheliha. Annetaan lihan kypsyä kasarissa kymmenisen minuuttia. Sitten lisätään hernekeittopurkin sisältö ja vettä tuplasti mitä purkin kyljessä lukee, keitto kun sakenee kypsyessään. Vielä pussillinen sekavihanneksia joukkoon ja sekoitetaan ainekset. Annetaan hiljalleen kiehua pienellä lämmöllä parikymmentä minuuttia. Kun käyttää marinoituja lihoja, niin lisämausteita ei välttämättä tarvita. Tämä soppa maistuu erityisesti tuoreen kauraleivän kanssa.

Höystetty hernekeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti