perjantai 2. lokakuuta 2015

Sumppikahvi

Sumppikahvin makuun pääsee tutustumaan vaikkapa näin: Keitetään ensin kahvit tavalliseen tapaan kahvinkeittimellä ja juodaan ne pois. Suodatinpussia kahvinporoineen ei kuitenkaan heitetä menemään, vaan jätetään ne keittimeen ja laitetaan uutta vettä säiliöön. Vettä voi laittaa vaikka puolet siitä määrästä, mitä oli ensimmäisellä kerralla. Vanhoista poroista irtoaa vielä ihan juotavaa kahvia - sitä sumppikahvia. Jos sitä ei jaksa heti juoda, niin sen voi laittaa termospulloon ja nauttia sitten myöhemmin. Maku tasaantuu kun sumppi seisoo pari tuntia termoksessa.

Sumppikahvit voi tietenkin keittää myös pannulla samalla tavalla vanhoista poroista. Jotkut hienostelevat ja lisäävät sekaan vähän uusia poroja, mutta se ei sitten enää ole aitoa sumppia. Uusista kahvinporoista keitettyä kahvia ei oikein voi kutsua sumpiksi, olipa se miten huonoa tahansa. Oikea aito sumppi keitetään siis aina jo vähintään kertaalleen käytetyistä kahvinporoista.



Sumppikahvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti