lauantai 3. lokakuuta 2015

Värikäs kalakeitto

Värikäs kalakeitto on helppo ja nopea ruoka valmistaa. Otetaan pakasteseitä paketti ja annetaan sulaa sen verran että saadaan kuutioitua. Kalan voi sulattaa myös mikrossa jos on niin kiire tai käyttää valmiita kalakuutioita. Tähän käy myös kirjolohisuikaleet tai muu kala mitä nyt sattuu olemaan. 

Lorautetaan kasarin pohjalle öljyä ja laitetaan kalat sinne. Niiden sekaan mausteet: suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä. Päälle pussillinen keittojuureksia ja voi laittaa mukaan myös sieniä jos on, vaikka kuivattuja suppilovahveroita tai tatteja. Lopuksi pussillinen peruna-sipulisekoitusta ja vettä sen verran että ainekset juuri peittyvät. 

Annetaan kiehua pienellä lämmöllä varttitunti ja lisätään sitten maitoa sen verran että väri vaalenee sopivasti. Jätetään kuitenkin sakeaksi ja kuumennetaan vielä hetki. Maistuu (jälkiuuni)ruisleivän kanssa. Ja jos sattuu jäämään tähteeksi niin voi lämmittää vaikka huomenna, maku vain paranee.


Värikäs kalakeitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti