tiistai 1. huhtikuuta 2025

Yönyli sämpylät

Muffinssipellillä tulee rapeakuoriset sämpylät ja ne saavat hyvin makua, kun antaa taikinan kohota jääkaapissa 12-24 tuntia.

6 dl viileää vettä
1/4 paketti tuorehiivaa
2 tl sokeria tai hunajaa
1,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl grahamjauhoja tai ohrajauhoja
5 - 6 dl vehnäjauhoja

Sekoitetaan ainekset kulhossa, ei tarvitse vaivata. Peitetään kulho ja laitetaan taikina kohoamaan jääkaappiin yöksi tai voi olla vuorokaudenkin.

Otetaan taikina lämpimään noin tuntia ennen paistoa. Nostellaan taikinasta kauhalla palleroita muffinssipellin kuppeihin. Kuppien pohjalle voi ensin ripotella vähän jauhoja, samoin sämpylöiden päälle. Sämpylöitä ei tarvitse sen kummemmin muotoilla. Annetaan kohota vielä pellillä puoli tuntia kun uuni lämpiää. Paistetaan 225 asteessa 30 min.

Tästä taikinasta tuli 12 sämpylää. Ne kannattaa pakastaa ja sulattaa mikrossa sitä mukaa kun tarvitsee. Säilyvät hyvinä ja saa näin aina uunituoreita sämpylöitä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti